اخیرا یک گروه هکری مدعی شده که در یک عملیات دو ماهه توانسته به جزییاتی از سیستم تشخیص چهره «بهنما» دست پیدا کند که نشان میدهند شرکت فناپ، با استفاده از «قابلیتهای نظارتی» این سیستم به حریم خصوصی شهروندان تجاوز کرده است.
«فناپ» این ادعا را کاملا رد و تاکید کرده که هیچ اطلاعاتی از کاربران «بهنما» منتشر نشده است. «فناپ» توضیح داده که «بهنما» استفاده شرکتی دارد و فقط توانایی شناخت چهرههایی را دارد که از قبل با حضور و رضایت شخص، به دستگاه معرفی شده باشد؛ این سیستم اصلا امکان شناسایی چهرههای دیگر را ندارد و ادعای استفاده از این محصول برای تشخیص هویت شهروندان کذب محض است. همچنین نرمافزار پلاکخوان خودرو نیز برای مقاصد ترافیکی و پارکینگها طراحی شده؛ به لحاظ فنی امکان استفاده دیگری از آن وجود ندارد.
بر اساس نظر کارشناسانی که نظر آنها را در این خصوص جویا شدیم، نوع اطلاعاتی که هکرهای مدعی، آن را منتشر کردهاند نشان میدهد هیچ هکی در کار نبوده و عملا هیچ یک از اطلاعات محرمانه کاربران منتشر نشده است.
آنچه در این نوع اخبار و شایعات معمولا ناگفته میماند، آسیبی است که کسبوکارهای اینترنتی و استارتاپ ها از آن میبینند. هدف از این دست شایعات، عمدتا تسویهحسابهای سیاسی است. اکنون نیز با توجه به نزدیک شدن به سالگرد مرگ مرحومه مهسا امینی و اعتراضات بعد از آن، شماری از اشخاص با شایعهسازی قصد دارند از آب گل آلود ماهی بگیرند؛ غافل از اینکه با این دست خبرسازیها صرفا کسبوکارهای موفق اینترنتی و استارتاپها را به نابودی میکشانند؛ کسبوکارهایی که در شرایط نامطلوب کشور از نظر اقتصادی و سیاسی، با زحمت و تلاش مضاعف به توفیقاتی دست یافته و محصولاتی در حد کشورهای پیشرفته تولید کردهاند اما با این دست حملات، قطعا موانع بزرگی پیش پای آنها ایجاد خواهد شد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟